Γηροκομείο Κροατίας: Τη μητέρα του και άλλους τέσσερις σκότωσε “βετεράνος πολέμου”

Νέες αστυνομικές επιχειρήσεις σε σπίτια μελών της ομάδας «Πολίτες του Ράιχ»

Ο ένοπλος που σκότωσε πέντε άτομα σε γηροκομείο της Κροατίας, είναι “βετεράνος πολέμου”, 51 ετών. Όταν σκότωσε τη μητέρα του και άλλους τέσσερις, τραυματίζοντας και άλλους τρεις, πήγε σε καφέ-μπαρ του χωριού και είπε στη σερβιτόρα “τώρα τους καθάρισα όλους”. Εκεί συνελήφθη.

Το αιματηρό συμβάν έλαβε χώρα στην πόλη Νταρουβάρ, ανατολικά του Ζάγκρεμπ, όπως μετέδωσαν κροατικά μέσα ενημέρωσης. «Είμαι συγκλονισμένος με τη δολοφονία πέντε ανθρώπων στο γηροκομείο της Νταρουβάρ, ελπίζω να επιζήσουν οι τραυματίες και να διαλευκανθούν τα αίτια», έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς.

Κροατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο δράστης είχε πολεμήσει στην Κροατία από το 1991 έως το 1995, όμως δεν είναι γνωστό τίποτα για την κατάσταση της ψυχικής υγείας ή για τα κίνητρά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και BBC

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι