Τη Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ για το πολύνεκρο πλήγμα στο Γκολάν – Τί υποστηρίζει η οργάνωση

Τη Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ για το πολύνεκρο πλήγμα στο Γκολάν – Τί υποστηρίζει η οργάνωση

Το Ισραήλ κατέχει τα Υψίπεδα του Γκολάν από τον πόλεμο του 1967 και μετέπειτα τα προσάρτησε. Εννέα νεκροί και 34 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός μετά την εκτόξευση ρουκετών σήμερα από τον Λίβανο στα προσαρτημένα Υψίπεδα του Γκολάν, ανακοίνωσαν οι διασώστες.

“Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ βρίσκεται πίσω από την επίθεση με ρουκέτα σε γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ματζντάλ Σαμς”, δήλωσε ο στρατός σε ανακοίνωση, διαμηνύοντας πως ετοιμάζει απάντηση. Από το Κάιρο, ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ο Μοχάμαντ Αφιφ, δήλωσε στο Reuters ότι η οργάνωση δεν ευθύνεται για το πλήγμα στο Ματζντάλ Σαμς στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

Η αστυνομία, ο στρατός και διασώστες στο Ισραήλ ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι η εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο στα προσαρτημένα Υψίπεδα του Γκολάν, στο βόρειο Ισραήλ, προκάλεσαν τον τραυματισμό τουλάχιστον 11 ανθρώπων, εκ των οποίων και παιδιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, γιατροί περιέθαλπαν 11 ανθρώπους, εννέα από τους οποίους, ηλικίας 10 έως 20 ετών, ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ισραηλινή αστυνομία και ο στρατός επιβεβαίωσαν ότι ρουκέτες έπληξαν αρκετές τοποθεσίες στο βόρειο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν. Νωρίτερα, ο Ελι Μπιν, ο γενικός διευθυντής του Magen David Adom, του ισραηλινού αντίστοιχου Ερυθρού Σταυρού, είχε κάνει λόγο για εννέα νεκρούς σε επίθεση στο Ματζντάλ Σαμς, προσθέτοντας ότι 17 από τους 34 τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, εκ των οποίων 10 παιδιά.

Ένας γιατρός περιέγραψε τη μεγάλη καταστροφή και την πυρκαγιά στο σημείο, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο χωριό των Δρούζων Ματζντάλ Σαμς. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βοηθά στη μεταφορά των θυμάτων από το σημείο αυτό. Η κυβέρνηση του Λιβάνου “ζητεί την άμεση παύση των εχθροπραξιών σε όλα τα μέτωπα”, έπειτα από εννέα και πλέον μήνες διασυνοριακών ανταλλαγών πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ, συμμάχου της Χαμάς εναντίον της οποίας το Ισραήλ πολεμά στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι