“Γκρινιάζει” πάλι ο Τσαβούσογλου για τη “ζώνη ασφαλείας” στη Συρία

“Γκρινιάζει” πάλι ο Τσαβούσογλου για τη “ζώνη ασφαλείας” στη Συρία

Η Τουρκία δεν είναι ικανοποιημένη με την τωρινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με την εγκαθίδρυση της σχεδιαζόμενης «ζώνης ασφαλείας» στη βόρεια Συρία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Τσαβούσογλου επανέλαβε την προειδοποίηση της Άγκυρας ότι θα δράσει μονομερώς, εάν οι συνομιλίες δεν καρποφορήσουν.

Είπε, επίσης, ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να επανεντάξει την Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35, από το οποίο ανεστάλη η συμμετοχή της Άγκυρας μετά την αγορά των ρωσικών αμυντικών συστημάτων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version