ΓΣΕΕ για Κεραμέως: Δεν έχει πρόθεση να επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις

ΓΣΕΕ για Κεραμέως: Δεν έχει πρόθεση να επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην επαναφέρει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον κατώτατο μισθό έκανε γνωστή ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

«Σήμερα είχαμε την πρώτη συνάντηση, για να συζητήσουμε το πόρισμα το οποίο παρέδωσε η Επιτροπή για τους επαρκείς κατώτατους μισθούς και για το πώς θα καλύπτεται από Συλλογικές Συμβάσεις το 80% των εργαζομένων» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας μετά τη συνάντηση της Συνομοσπονδίας με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Δυστυχώς, αυτό που μάθαμε και αυτό που εμπεδώσαμε είναι τελικά ότι η κυβερνητική απόφαση είναι να μην επανέλθει το σύστημα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον κατώτατο μισθό», δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος. Ανακοινώθηκε εξάλλου και γενική απεργία για τις 20 Νοεμβρίου «στην προσπάθειά μας να έχουμε πραγματικές αυξήσεις και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους, γιατί είναι η μόνη απάντηση, για να καλυφθούν οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί και οι άνθρωποι του μόχθου, από την ακρίβεια στα αγαθά και στη στέγαση, που πλήττει όλα τα νοικοκυριά».

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Φωτόπουλος δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Η κυβέρνηση, δείχνοντας πλήρη ασέβεια προς τη ΓΣΕΕ, δεν είναι διατεθειμένη να επιστρέψει ΠΟΤΕ πίσω το κλεμμένο από το 2012 δικαίωμά της να διαπραγματεύεται και να υπογράφει αυτή με τους εργοδοτικούς φορείς το τι αύξηση θα πάρουν οι εργαζόμενοι και ότι για αυτήν οι άνθρωποι της δουλειάς είναι άψυχα αντικείμενα που το τι αύξηση θα πάρουν θα το αποφασίζουναλγοριθμ,οι και μαθηματικοί τύποι». Από πλευράς του το υπουργείο ανέφερε ότι η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, «άκουσε με προσοχή και κατέγραψε όλες τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις και τις απόψεις που διατύπωσαν τα μέλη της ΓΣΕΕ»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx