Η αντιπολίτευση πλειοψήφησε στις εκλογές της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων

Προθεσμία πήρε από την ανακρίτρια ο 55χρονος που μαχαίρωσε μάγειρα στη Θεσσαλονίκη για μία μερίδα κοντοσούβλι

Οι ενωμένες αντιπολιτευόμενες δυνάμεις πήραν την πλειοψηφία στις εκλογές που έγιναν στην Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων και πρόεδρος εξελέγη η εφέτης Μαργαρίτα Στενιώτη με οκτώ συμβούλους στους συνολικά 15. Ο εφέτης Χρ. Σεβαστίδης, που είχε την προεδρία επί τρεις θητείες (έξι χρόνια) εξέλεξε 6 συμβούλους. Εξελέγη επίσης ο ανεξάρτητος υποψήφιος και πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης Χρήστος Νάστας.

Ο κ. Χρήστος Σεβαστίδης αρχικά εκλεγόταν με “συνασπισμό” δυνάμεων και την τρίτη φορά εξελέγη χωρίς υποστήριξη από άλλες ομάδες. Όμως φέτος η κα Στενιώτη συνένωσε όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να πάρει, έστω και οριακά, την πλειοψηφία. Συνολικά ψήφισαν 2.119 δικαστές και εισαγγελείς (148 περισσότεροι από όσοι το 2020).

Η Μαργαρίτα Στενιώτη, είχε διατελέσει ξανά πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων το 2015, διαδεχόμενη στην ηγεσία της Ένωσης την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου. Ήταν η δεύτερη γυναίκα Δικαστής που εξελέγη στη θέση της Προέδρου.

Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που εξελέγησαν από τις αρχαιρεσίες της 8ης και 15ης Μαΐου 2022 είναι τα εξής, κατά σειρά ψήφων: ως τακτικά μέλη η εφέτης Αθηνών Μαργαρίτα Στενιώτη (912), ο εφέτης Αθηνών Χριστόφορος Σεβαστίδης (823), ο εφέτης Αθηνών Χαράλαμπος Σεβαστίδης (803), ο πρωτοδίκης Θεσ/κης Παντελής Μποροδήμος (798), ο πρόεδρος Εφετών Θεσ/κης Χρήστος Νάστας (794), ο εφέτης Αθηνών Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης (765)μ η εφέτης Λάρισας Ελευθερία Κώνστα (765), ο ειρηνοδίκης Αθηνών Νικήτας Βελίας (757), ο εφέτης Θεσ/κης Χαράλαμπος Μαυρίδης (671), ο πρωτοδίκης Θεσ/κης Βασίλειος Καραναστάσης (662), ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Ευστάθιος Βεργώνης (653), ο πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών Δημήτριος Φούκας (653), η ειρηνοδίκης Θεσ/κης Ευθαλία Κώστα (623),  ο πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών Ιωάννης Ασπρογέρακας (611), και ο πρόεδρος Πρωτοδικών Αιγίου Μιχαήλ
Τσέφας  (597)

Ως αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν η αντιεισαγγελέας Εφετών Λ΄ρισας Αικατερίνη Μάτση (587), η εφέτης Λάρισας Αικατερίνη Ντόκα (572), η πταισματοδίκης Πατρών Αφροδίτη Σακελλαροπούλου (355) και ο δόκιμος ειρηνοδίκης Καλύμνου Παναγιώτης Βασταρούχας (176)

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι