Η ασφυκτική κάπνα στη Σιβηρία καθιστά αργία την αυριανή μέρα (Video)

Η ασφυκτική κάπνα στη Σιβηρία καθιστά αργία την αυριανή μέρα (Video)

Η αιθαλομίχλη από τις δασικές πυρκαγιές στη Γιακουτία και στην περιοχή Ιρκούτσκ, στη Σιβηρία, τύλιξε και την πρωτεύουσα της Μπουριατιά, Ουλάν-Ούντε. Στη Γιακουτία η κυβέρνηση ανακοινωσε ότι έχει γίνει υπέρβαση του επιτρεπόμενου επιπέδου συγκέντρωσης μικροσωματιδίων.

Έτσι, αποφασίστηκε η αυριανή ημέρα, Παρασκευή 13 Αυγούστου, για πολλές περιοχές της Δημοκρατίας του Σαχά ή Γιακουτίας, να είναι αργία. Δεκάδες πτήσεις καθυστερούν στα αεροδρόμια και κάποιες ακυρώνονται. Οι καταστροφικές πυρκαγιές μαίνονται στη Σιβηρία από τις αρχές του καλοκαιριού. Το μέτρο της αργίας ελήφθη, προκειμένου να «προστατευθεί η υγεία του πληθυσμού από τις αρνητικές επιπτώσεις των τοξικών ουσιών».

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για να περιοριστούν οι πυρκαγιές στην Γιακουτία, όπου η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι