Η Ιαπωνία θα χρησιμοποιήσει νέο αντι-γριππικό για να εμποδίσει την εξάπλωση του κοροναϊού

Η Ιαπωνία θα χρησιμοποιήσει νέο αντι-γριππικό για να εμποδίσει την εξάπλωση του κοροναϊού

Η ιαπωνική κυβέρνηση σχεδιάζει να συστήσει ένα φάρμακο κατά της γρίππης που ονομάζεται Avigan σε εκείνους που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό.

Σύμφωνα με πηγές, από αυτούς που εξετάστηκαν, το Avigan – το γενικό όνομα του οποίου είναι το Favipiravir – αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα και σε ασθενείς χωρίς συμπτώματα του COVID-19. Ο Υπουργός Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας Κατσουνόμπου Κάτο σύντομα θα ζητήσει από τις φαρμακευτικές εταιρείες να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Το Avigan αναπτύχθηκε από μια φαρμακευτική εταιρεία του ομίλου Fujifilm και παράγεται και αποθηκεύεται στην Ιαπωνία ως θεραπεία για το νέο στέλεχος της γρίπης.

Αναφέρεται επίσης ότι είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη του πολλαπλασιασμού ορισμένων ιών και στη θεραπεία ασθενών με αιμορραγικό πυρετό Ebola.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματικό, διαπιστώθηκε ότι η χορήγηση του Avigan σε ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό στην Ιαπωνία ήταν αποτελεσματική στην πρόληψη της εμφάνισης σοβαρών συμπτωμάτων σε ήπιες περιπτώσεις και την εμφάνιση συμπτωμάτων σε ασυμπτωματικούς ανθρώπους.

Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων, ο πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε την Παρασκευή έδωσε εντολή στον Κάτο να χρησιμοποιήσει το Avigan για να αποτρέψει τη διάδοση της λοίμωξης από κοροναϊό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι