Η Καλιφόρνια επιβάλει περιορισμό κινήσεων, κλείσιμο καταστημάτων

Η Καλιφόρνια επιβάλει περιορισμό κινήσεων, κλείσιμο καταστημάτων

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, το βράδυ της Πέμπτης, εξέδωσε πολιτειακή διαταγή παραμονής στο σπίτι για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωναϊού.

Η εντολή, η οποία άρχισε να ισχύει την Πέμπτη το βράδυ, ζητά από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μόνο όταν είναι απαραίτητο. Θα παραμείνει σε εφαρμογή μέχρι την επόμενη ειδοποίηση.

Η ανακοίνωση του κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ ήρθε περίπου μία ώρα μετά την ανακοίνωση αξιωματούχων του Λος Άντζελες εντολής προς πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι εκτός για απαραίτητες ανάγκες ή εργασία και να κλείσουν εμπορικά κέντρα και καταστήματα λιανικού εμπορίου.

Το Σαν Φρανσίσκο και οι γύρω περιφέρειες είχαν προηγουμένως εκδώσει εντολές οι πολίτες να μείνουν στο σπίτι για να σταματήσουν τη διάδοση του κοροναϊού και την ασθένεια που προκαλεί, το COVID-19.

Ο Νιούσομ δήλωσε ότι η πολιτειακή διαταγή είναι σύμφωνη με τις τοπική νομοθεσία. Καταστήματα όπως παντοπωλεία, εστιατόρια παράδοσης, βενζινάδικα, φαρμακεία, τράπεζες και πλυντήρια θα παραμείνουν ανοιχτά.

Μπαρ, νυχτερινά κέντρα, θέατρα, γυμναστήρια και συνεδριακά κέντρα έχουν εντολή να παραμείνουν κλειστά.

Ο στόχος είναι να ενθαρρυνθεί η «κοινωνική αποστασιοποίηση», η οποία τόνισαν οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας, επιβάλεται για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της νόσου.

Η Καλιφόρνια, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 40 εκατομμυρίων, είναι μεταξύ των πρώτων πολιτειών που διατάζουν περιορισμούς. Νωρίτερα την εβδομάδα, η Νεβάδα είπε ότι όλες οι μη βασικές επιχειρήσεις πρέπει να κλείσουν για 30 ημέρες.

“Σχεδιάζουμε ότι το 56% περίπου του πληθυσμού μας – 25,5 εκατομμύρια άνθρωποι – θα μολυνθεί από τον ιό σε διάστημα οκτώ εβδομάδων”, έγραψε ο Νιούσομ σε επιστολή προς τον Πρόεδρο Τραμπ την Τετάρτη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι