Η Κίνα υποτιμά το γουάν… Έξαλλοι οι Αμερικανοί

Η Κίνα υποτιμά το γουάν… Έξαλλοι οι Αμερικανοί

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε την Κίνα ότι προχωρά εσκεμμένα στην υποτίμηση του νομίσματός της, καθώς η συναλλαγματική ισοτιμία του γιούαν ρενμίνμπι έναντι του αμερικανικού δολαρίου ξεπέρασε το επίπεδο 7:1, κίνηση η οποία αναμένεται να κλιμακώσει ακόμη περισσότερο την ένταση ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη και να επιτείνει τη νευρικότητα στις αγορές.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, «υπό τις διαταγές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Κίνα χειραγωγεί το νόμισμά της», αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του. Η Ουάσινγκτον σκοπεύει να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του «αθέμιτου ανταγωνισμού» από πλευράς Πεκίνου με στόχο η Κίνα να αποκτήσει «πλεονέκτημα», κατά την ίδια ανακοίνωση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version