Η μάχη με τις φλόγες από το πιλοτήριο ενός Canadair (video)

Η μάχη με τις φλόγες μέσα από το πιλοτήριο ενός Canadair (video)

Εικόνα από το πιλοτήριο ενός Canadair  CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας δείχνει τη μάχη με τις φλόγες από ψηλά. Στο πιλοτήριο είναι δύο στρατιωτικοί που προσπαθούν να κάνουν ρίψεις νερού, διατηρώντας στο πλαίσιο του δυνατού ορατότητα, όχι μόνο για την σωστή ρίψη, μακριά από ανθρώπους και εύστοχα ως προς την εστία της φωτιάς, αλλά και για την ασφαλή απομάκρυνσή τους.

Τα Canadair αυτά, που τα έχουν διαδεχθεί τα CL-415, παραμένουν μάχιμα και πολύτιμα.  Μετά την Ισπανία και τη Γαλλία, η Ελλάδα είναι τρίτη σε αγορά χώρα παγκοσμίως. Φυσικά τα περισσότερα τα έχει ο Καναδάς. Είναι δικινητήριο αμφίβιο αεροσκάφος, υψηλής πτέρυγας, σχεδιασμένο να επιχειρεί σε χαμηλές ταχύτητες με μεγάλο φορτίο στις άσχημες συνθήκες που δημιουργούνται από τις δασικές πυρκαγιές και αποπροσγειώνεται σε μικρούς, μη ασφαλτοστρωμένους διαδρόμους.

Στο μισό αιώνα που αγοράζουμε Canadair, έχουν συμβεί 8 σοβαρά ατυχήματα. Στην Κόρινθο σκοτώθηκαν 3 άνδρες το Μάιο του 1977, στην Ελευσίνα και πάλι τρεις τον Μάρτιο του 1984 και τον Αύγουστο του 1993 δύο άνδρες στην Πάτρα. Στα άλλα 4 ατυχήματα δεν σημειωθηκαν απώλειες ζωής. Πέρσι είχε σκοτωθεί ο ένας από τους δύο πιλότους CL-215 στις μεγάλες φωτιές της βόρειας Πορτογαλίας.

 

https://www.facebook.com/9b8eb271-2e2b-4803-8107-56a96978e206

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι