Η Μόσχα για την εθνικότητα των δραστών

Η Μόσχα για την εθνικότητα των δραστών

Το υπουργείο Εσωτερικών της Μόσχας σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι οι τέσσερις ένοπλοι που άνοιξαν πυρ στην αίθουσα συναυλιών «είναι όλοι τους υπήκοοι ξένων χωρών και όχι Ρώσοι».

Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν από το μεσημέρι  ότι πρόκειται για Τατζίκους και κάποια μέσα αναφέρουν ότι είναι Ρώσοι. Ομως δεν είναι Ρώσοι ούτε όλοι τους είναι Τατζίκοι. Απλώς, είτε από πολιτική σκοπιμότητα, είτε επειδή το Τατζικιστάν ανήκε στο μπλοκ της Σοβιετικής Ένωσης και εν συνεχεία στην Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών, αλλά και επειδή οι περισσότεροι Τατζίκοι μιλούν ρωσικά, αναφέρεται από πολλά μέσα της Δύσης ως εθνικότητα των δραστών η ρωσική. Ομως στο Τατζικιστάν μόλις το  1% είναι Ρώσοι πλέον, το 11% είναι Ουζμπέκοι και το 88% είναι Τατζίκοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε με πολύ λίγους ηγέτες χωρών μετά το συμβάν, όμως δύο από αυτούς ήταν ο Τούρκος Πρόεδρος (καθώς οι δράστες εισήλθαν στην Ρωσία από την Τουρκία) και ο Ουζμπέκος. Το Τατζικιστάν είναι μια χώρα σε μέγεθος της Ελλάδας και με 9 εκατ. πληθυσμό. Οι περισσότεροι κάτοικοι είναι μουσουλμάνοι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι