Η Νότια Κορέα εξακολουθεί να βλέπει φως με τη Βόρεια Κορέα

Η Νότια Κορέα εξακολουθεί να βλέπει φως με τη Βόρεια Κορέα

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν έκρινε σήμερα ότι δεν ωφελεί η απαισιοδοξία όσον αφορά τον διάλογο για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα, προσθέτοντας πως η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει ακόμη τουλάχιστον κλείσει την πόρτα στην πιθανότητα επανάληψης των συνομιλιών για αυτή.

Για τον Μουν, ο οποίος εκφράστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Κυανό Οίκο — την προεδρία της Νότιας Κορέας — η πρόσφατη επιστολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον Βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν θετική εξέλιξη, που υπογράμμισε τη δέσμευση της Ουάσινγκτον στον διάλογο με την Πιονγκγιάνγκ, ενώ ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε από τη βορειοκορεατική πλευρά άφησε να διαφανεί πως δεν έχουν εκμηδενιστεί οι πιθανότητες να σημειωθεί πρόοδος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι