Η ολυμπιακή φλόγα μεταφέρει το ιδεώδες των Ολυμπιακών Αγώνων, δηλώνει η Σακελλαροπούλου

"Τα θύματα της Αρμενικής Γενοκτονίας δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ", λέει η Σακελλαρόπουλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη χθες στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των ΧΧΧΙΙΙ Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024», στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Μετά το πέρας της τελετής, η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε:

«Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, εδώ στην Αρχαία Ολυμπία, έχει έναν ισχυρό συμβολισμό. Είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα πριν 2.800 χρόνια και τους σύγχρονους και μεταφέρει το ιδεώδες των Ολυμπιακών Αγώνων: ειρήνη, ελπίδα, αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, μήνυμα που είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ».

Καταλήγοντας, ευχήθηκε: «Το ταξίδι της φλόγας, που μόλις ξεκίνησε, να μεταφέρει και στους αγώνες “Παρίσι 2024” το καθαρό αυτό μήνυμα, ότι παρά τις διαφορές μας, πολιτικές, θρησκευτικές, πολιτισμικές και άλλες, έχουμε έναν κοινό προορισμό. Να ζούμε και να εργαζόμαστε μαζί για έναν κόσμο ειρηνικό, ενωμένο και πάντα καλύτερο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι