Η Ουάσιγκτον εγγράφει BLACK LIVES MATTER σε πολυσύχναστο δρόμο

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Η Αμερικανική Πρωτεύουσα γράφει ένα μήνυμα με τεράστια, κίτρινα γράμματα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο πριν από προγραμματισμένη πορεία αυτό το Σαββατοκύριακο: BLACK LIVES MATTER.

Το τεράστιο έργο που μοιάζει με πανό εκτείνεται σε δύο τετράγωνα της 16ης οδού, έναν κεντρικό άξονα που οδηγεί νότια κατευθείαν στον Λευκό Οίκο.

Καθένα από τα 16 έντονα κίτρινα γράμματα εκτείνεται στο πλάτος του δύο-λωρίδων δρόμου, δημιουργώντας ένα αδιαμφισβήτητο οπτικό μήνυμα που εντοπίζεται εύκολα από εναέριες κάμερες και οποιονδήποτε σε απόσταση οικοδομικώντετραγώνων.

Οι ελαιοχρωματιστές ήρθαν σε επαφή με την Δήμαρχο Μιούριελ Μπάουζερ και άρχισαν να εργάζονται νωρίς την Παρασκευή το πρωί, δήλωσε στο γραφείο του δημάρχου στο CNN.

Η Μπάουζερ ονόμασε επίσημα το τμήμα της 16ης οδού που φέρει την μήνυμα “Πλατεία Black Lives Matter”, και ανήρτησε και αντίστοιχες πινακίδες.

Η Μπάουζερ είπε σε δημοσιογράφους έξω από την Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη δίπλα στο πάρκο Λαφαγιέτ ότι εκείνη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν εκεί “ως Ουάσιγκτον – θέλουμε όλοι να είμαστε εδώ μαζί ειρηνικά για να δείξουμε ότι στην Αμερική – μπορείτε να συγκεντρωθείτε ειρηνικά, μπορείτε να φέρετε παράπονα στην κυβέρνησή σας και μπορείτε να ζητήσετε αλλαγές.”

“Είμαστε εδώ ειρηνικά ως Αμερικανοί, σε αμερικανικούς δρόμους, σε δρόμους της περιφέρειας της Κολούμπια [όπως είναι γνωστή η πρωτεύουσα]”, δήλωσε η Μπάουζερ, προφανώς αναφερόμενη στην πρόσφατη σύγκρουση που είχε με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τις προσπάθειές της τελευταίας να αστυνομεύσει στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Το τοπικό παράρτημα του Παγκόσμιου Δικτύου Black Lives Matter επέκρινε την κίνηση.

“Αυτή είναι μια προσπάθεια επίδειξης και απόσπασης της προσοχής από τις πραγματικές πολιτικές αλλαγές. η Μπάουζερ ήταν σταθερά στη λάθος πλευρά της ιστορίας του BLMDC. Αυτό το κάνει για να καθησυχάσει λευκούς φιλελεύθερους αγνοώντας τις απαιτήσεις μας. Το Black Lives Matter σημαίνει να αναιρέσει την χρηματοδότηση της αστυνομίας”, ανέφερε η ομάδα στο Twitter.

Η Ουάσιγκτον υπήρξε τόπος διαμαρτυριών για περισσότερο από μία εβδομάδα ως απάντηση στον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια αστυνομικών της Μινεάπολης.

Η Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, ο τόπος της μιας πολύ κατακρινόμενης φωτογράφισης του Προέδρου Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας ειρηνικής διαμαρτυρίας, βρίσκεται κατά μήκοςτου δρόμου που φέρει τώρα το μήνυμα BLM.

Οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν αυτό το Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένου μιας το Σάββατο που αναμένεται να έχει μεγάλη προσέλευση.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι