Η Ρωσία καλεί τους μετανάστες να γίνουν Ρώσοι υπηρετώντας στον στρατό

Το Κρεμλίνο διαψεύδει δημοσίευμα του Reuters ότι ο Πούτιν προσέφερε κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

Μετανάστες υπηρετούν στον ρωσικό στρατό προκειμένου να πάρουν την ρωσική υπηκοότητα, καθώς η Ρωσία δεν επιθυμεί νέα επιστράτευση

Βίντεο που δημοσιοποίησε η αστυνομία της Αγίας Πετρούπολης δείχνει ένδεκα μετανάστες που αμέσως μετά την πολιτογράφησή τους ως Ρώσων πολιτών, έλαβαν αυτοστιγμεί επίσημες κλητεύσεις για να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία.

Στην συγκεκριμένη τελετή παράδοσης των πιστοποιητικών ιθαγένειας στην Αγία Πετρούπολη, παρέστησαν υπάλληλοι της στρατολογίας οι οποίοι παρέδωσαν στους άνδρες κλητεύσεις για να εγγραφούν αμέσως στο τοπικό γραφείο επιστράτευσης, σύμφωνα με το βίντεο από την εκδήλωση.

Φαίνονται και ακούγονται αρχικά αρκετοί άνδρες να ορκίζονται πίστη στο ρωσικό Σύνταγμα και στη συνέχεια να κρατούν στα χέρια τους την ειδοποίηση για την επιστράτευση. Στο τέλος, όλοι τραγουδούν τον ρωσικό εθνικό ύμνο.

Οι μετανάστες, οι οποίοι φέρονται να προέρχονται από γειτονικές χώρες, ορκίστηκαν να «υπερασπιστούν την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ρωσίας» προκειμένου να αποκτήσουν την υπηκοότητα.

Το θέμα συζητήθηκε ευρέως στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Παλαιότερες περιπτώσεις κατά τις οποίες ο ρωσικός στρατός επιστράτευσε μετανάστες είχαν προκαλέσει αναστάτωση ή και διαμαρτυρίες, όπως από το Πακιστάν,  που είχε ζητήσει από τους άνεργους νέους να μην πηγαίνουν εθελοντές σε πολέμους άλλων κρατών.

Υπήρχε και η υπόνοια ότι οι μετανάστες καλούνταν με δόλωμα άλλες εργασίες και εν συνεχεία όμως υποχρεώνονταν ή να κάνουν μεταβολή για την πατρίδα τους ή να υπηρετήσουν στον ρωσικό στρατό. Πρόσφατα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε προτρέψει τους μετανάστες στη Ρωσική Ομοσπονδία να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Προσέφερε  επισήμως σε όσους εθελοντές συμμετάσχουν στον πόλεμο, την ευκαιρία να γίνουν πιο εύκολα Ρώσοι πολίτες. Σύμφωνα με παρατηρητές, ο Πούτιν θέλει να αποφύγει νέο κύμα επιστράτευσης τουλάχιστον μέχρι τις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν στις 17 Μαρτίου 2024.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι