Η Τουρκία συνεχίζει τη συζήτηση με τη Ρωσία για τα Su-35

To μαχητικό Su-35: Ο φονικότερος "Ρώσος μαχητής"

Η Ρωσία και η Τουρκία διεξάγουν συνομιλίες για την πιθανή πώληση ρωσικών μαχητικών Su-35 στην Τουρκία , αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για συγκεκριμένη συμφωνία, μεταδίδει σήμερα το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti επικαλούμενο υψηλόβαθμο Ρώσο αξιωματούχο.

Η Τουρκία βρίσκεται σε διένεξη με τις ΗΠΑ μετά την απόφαση της να αγοράσει τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400, καθώς η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι δεν είναι συμβατά με τα αμυντικά συστήματα του ΝΑΤΟ και απειλεί ότι δεν θα πωλήσει στην Άγκυρα τα αμερικανικά μαχητικά F-35 τύπου stealth.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης εξαιρέσει την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35 , αλλά η Άγκυρα απορρίπτει μέχρι στιγμής τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version