Η Χαμάς στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας – “Να απελευθερωθούν οι όμηροι”, λέει η Μόσχα

Το Κρεμλίνο διαψεύδει δημοσίευμα του Reuters ότι ο Πούτιν προσέφερε κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

Η ρωσική διπλωματία κάλεσε σήμερα τη Χαμάς, κατά τη διάρκεια συνομιλιών στη Μόσχα, να απελευθερώσει όλους τους ομήρους της, εκτιμώντας παράλληλα ότι η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, θύλακας που αποτελεί στόχο μαζικών ισραηλινών βομβαρδισμών, είναι “καταστροφικού μεγέθους”

“Η ρωσική πλευρά επέμεινε στην ανάγκη να απελευθερωθούν γρήγορα όλοι οι άμαχοι που αιχμαλωτίστηκαν κατά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου 2023 και οι κρατούμενοι από τις παλαιστινιακές παρατάξεις”, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τη συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ και του Μούσα Αμπού Μαρζούκ, μέλους του πολιτικού γραφείου της Χαμάς.

Μεταξύ των ομήρων είναι και τρεις Ρώσοι πολίτες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου συζητήθηκε και η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και η ανάγκη τερματισμού του πολέμου. Σύμφωνα με ρωσικά μέσα, η Μόσχα χαρακτήρισε την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα “καταστροφικού μεγέθους”. Το TACC  δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει επακριβώς τις ανακοινώσεις του ρωσικού υπουργείου.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι