“Ιφιγένεια” χαρακτηρίζει τον παραιτηθέντα πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ το ΠΑΣΟΚ

“Ιφιγένεια” χαρακτηρίζει τον παραιτηθέντα πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ το ΠΑΣΟΚ

Αποδιοπομπαίο  τράγο για βαθύτερα προβλήματα,  θεωρεί τον πρόεδρο του Οργανισμού Πληρωμών προς αγρότες το ΠΑΣΟΚ σε σημερινή ανακοίνωσή του

Την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων), Ευάγγελου Σημανδράκου, σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, χαρακτηρίζοντάς τον “Ιφιγένεια” και αναφέροντας πως στα «πέντε χρόνια κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, μετράμε τέσσερις υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τέσσερις προέδρους στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Σημανδράκου, επειδή καθυστερούσαν κάποιες πληρωμές, αλλά εκείνος σύμφωνα με πληροφορίες είχε απαντήσει ότι διορίστηκε μέσω ΑΣΕΠ και ότι κάνει την δουλειά του όπως επιτάσσουν οι κοινοτικοί κανόνες. Χθες ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ήδη αντικαταστάθηκε ο κ. Σημανδράκος, καθώς “έγινε δεκτή η παραίτησή του” και ότι στον οργανισμό θα μπουν ορκωτοί λογιστές.

Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε σήμερα και στην σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Χθες παραιτήθηκε ο τέταρτος πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κατόπιν προτροπής του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αυγενάκη, προκειμένου να φυσήξει ούριος άνεμος  “ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη, η δικαιοσύνη, η διαφάνεια στον οργανισμό” και να διορθωθούν τα λάθη στις πληρωμές των άμεσων ενισχύσεων. Θα συμβουλεύαμε το κυβερνητικό επιτελείο να μην αναζητά Ιφιγένειες», αναφέρει και συνεχίζει

«Η κυβέρνηση να αναζητήσει τις αιτίες της αποτυχίας της στην προχειρότητα του σχεδιασμού της αγροτικής πολιτικής, στις καθημερινές υποχωρήσεις για την εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων, στον κακό συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων, και στις διοικητικές παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στη λειτουργία του οργανισμού.

»Τα προβλήματα, πολύ περισσότερο από τα πρόσωπα, βρίσκονται στις πολιτικές που καλούνται αυτά να υπηρετήσουν. Σε κάθε περίπτωση, μπροστά στα αδιέξοδα που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική στον πρωτογενή τομέα, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς, που θέλουν να παράγουν και να δημιουργούν σε μια ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται τον μόχθο τους και λειτουργεί με διαφάνεια και δικαιοσύνη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι