Υφυπ. Εξωτερικών Πολωνίας: Το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο να καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους αν πλησιάζουν κράτη-μέλη του

Στόλτεμπεργκ: Συμφωνία για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Ο Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών, Αντρζέι Σέινα, δήλωσε χθες ότι το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο να καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους σε περίπτωση που πλησιάζουν πολύ τα σύνορα κρατών-μελών της ατλαντικής συμμαχίας. Οι δηλώσεις αυτές γίνονται δυο ημέρες αφότου η Βαρσοβία έκανε λόγο για παραβίαση του εναέριου χώρου της.

Αναλυτικότερα, η κυβέρνηση της Πολωνίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσικός πύραυλος κρουζ που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον πόλεων της δυτικής Ουκρανίας παρεισέφρησε στον πολωνικό εναέριο χώρο για 39 δευτερόλεπτα. Το πολωνικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε πως ενεργοποιήθηκαν όλα τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και πως ο πύραυλος αυτός θα καταρριπτόταν εάν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη πως κατευθυνόταν σε στόχο στο πολωνικό έδαφος.

Σημειώνεται ότι, η Βαρσοβία καταδίκασε προχθές Δευτέρα το γεγονός ότι ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Πολωνία αγνόησε την επίσημη κλήση του στο υπουργείο Εξωτερικών για να του επιδοθεί διαμαρτυρία για το συμβάν με τον πύραυλο. Η πολωνική διπλωματία ανέφερε κατόπιν πως ο υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι συζήτησε το ζήτημα με τον Γενικό Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ.

Κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης, ο κ. Στόλτενμπεργκ «υπενθύμισε πως το NATO έχει αυξήσει κατά πολύ την επαγρύπνησή του και έχει ενισχύσει τις θέσεις του στην ανατολική πτέρυγα της συμμαχίας, ειδικά στην Πολωνία», όπως ανέφερε χθες ανώτερος αξιωματούχος του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι