Ιμάμης Μιλάνου: Η Αγία Σοφία έπρεπε να είναι εκκλησία Χριστιανών

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Ο ιμάμης του Μιλάνου και πρόεδρος της Ιταλικής Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας Ιάια Παλαβιτσίνι όχι μόνον αντιτάσσεται στην μετατροπή του μουσείου της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αλλά θεωρεί ότι ο ναός έπρεπε να γίνει ξανά χριστιανική εκκλησία.

«Στην ιστορία του Ισλάμ, όταν οι σοφοί μας επισκέπτονταν μια συναγωγή, ένα μοναστήρι, ένα νεκροταφείο, σέβονταν πάντα την θρησκευτική ταυτότητα των χώρων αυτών», τόνισε ο Παλαβιτσίνι.

Κατά την άποψή του, η Αγία Σοφία έπρεπε να συνεχίσει να είναι εκκλησία, διότι «οι χώροι λατρείας πρέπει να χρησιμοποιούνται ακριβώς για τον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκαν».

«Στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν τόσο πολλά όμορφα τζαμιά, στα οποία οι μουσουλμάνοι μπορούν να προσευχηθούν, δεν χρειαζόταν άλλο ένα. Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα πολιτικών σχεδιασμών» δήλωσε ο Ιμάμης του Μιλάνου, ο οποίος τοποθετήθηκε στο θέμα επειδή προ δύο ημερών πήρε θέση σε αυτό και ο πάπας Φραγκίσκος.

Συγκέντρωση του Σαλβίνι

Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι πήρε μέρος σε διαμαρτυρία του κόμματός του, η οποία οργανώθηκε έξω από το τουρκικό προξενείο στο Μιλάνο. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πενήντα άτομα, τα οποία κρατούσαν πλακάτ με τη φράση «Κάτω τα χέρια από την Αγία Σοφία» και «Ποτέ η Τουρκία μέσα στην Ευρώπη».

«Η ιστορική, πολιτιστική και φυσικά θρησκευτική κληρονομιά της Ευρώπης δεν μπορεί να μετατρέπεται σε τζαμί. Ο ισλαμικός φανατισμός δεν μπορεί να σβήσει αιώνες κατακτήσεων, ιστορίας, δικαιωμάτων», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος ευχήθηκε να υπάρξει η πρέπουσα αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι