ΗΠΑ: Εκτοξευτής πυραύλων σε αποσκευές επιβάτη…

ΗΠΑ: Εκτοξευτής πυραύλων σε αποσκευές επιβάτη…

Τα στελέχη της ασφάλειας αμερικανικού διεθνούς αεροδρομίου δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν εξέτασαν τη βαλίτσα επιβάτη βρήκαν έναν εκτοξευτή πυραύλων, ο ιδιοκτήτης του οποίου τον παρουσίασε ως ένα απλό, συνηθισμένο σουβενίρ που είχε φέρει μαζί του από το Κουβέιτ.

Ο εκτοξευτής κατασχέθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Baltimore-Washington (BWI), ούτε μια ώρα από την αμερικανική πρωτεύουσα, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφάλειας των μεταφορών και των συγκοινωνιών (TSA).

Ο κάτοχός του, Τεξανός, «εξήγησε πως είχε φέρει ένα σουβενίρ από το Κουβέιτ. Μάλλον έπρεπε να ψωνίσει κανένα μπρελόκ!», σχολίασε με φλεγματικό χιούμορ η υπηρεσία μέσω Twitter. Η TSA εξήγησε πως ο άνδρας ανέφερε στους άνδρες της ασφάλειας του αεροδρομίου ότι είναι στρατιωτικός εν ενεργεία.

«Ευτυχώς, το όπλο δεν λειτουργούσε. Κατασχέθηκε και παραδόθηκε στην πυροσβεστική», πρόσθεσε η υπηρεσία σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε. Έκρινε σκόπιμο να διευκρινίσει ακόμη πως επετράπη στον επιβάτη να επιβιβαστεί στην πτήση του. Με βάση τις φωτογραφίες που διένειμε η TSA, το όπλο είναι εκτοξευτήρας πυραύλων Griffin—«όπλο ακριβείας που προκαλεί ελάχιστες παράπλευρες απώλειες», υπερηφανεύεται η κατασκευάστριά του Raytheon.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version