ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον αγωνιά να πουλήσει “Patriot” στην Τουρκία

Η Ουκρανία παρέλαβε από τη Γερμανία το δεύτερο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot

Ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν δήλωσε σήμερα πως θέλει από την Τουρκία να παραμείνει στο πρόγραμμα του μαχητικού αεριωθουμένου F-35, όμως πρόσθεσε πως η Άγκυρα πρέπει να αγοράσει το πυραυλικό αμυντικό σύστημα Patriot.

Στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Σάναχαν ερωτήθηκε αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν την Τουρκία στο πρόγραμμα του F-35.

«Αναμφίβολα τη θέλουμε· είναι ανάγκη η Τουρκία να αγοράσει τους Patriot», απάντησε.

Η Ουάσινγκτον έχει αντιταχθεί στα σχέδια της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 εξαιτίας ανησυχιών πως θα τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των F-35 που κατασκευάζονται από την Lockheed Martin Corp.

Στην ισχυρότερη μέχρι τώρα ένδειξη από την Ουάσινγκτον πως η Άγκυρα δεν μπορεί να έχει και τα προηγμένα αεροσκάφη και τους S-400, αξιωματούχοι είπαν στο Ρόιτερ πως οι ΗΠΑ μπορεί σύντομα να παγώσουν τις προετοιμασίες για την παράδοση των F-35 στην Τουρκία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version