ΗΠΑ: “Ισοπαλία” Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Οι τρεις νέοι γερουσιαστές των Δημοκρατικών, συμπεριλαμβανομένων των δύο γερουσιαστών που εκλέχθηκαν στην Τζόρτζια, αλλά και του αντικαταστάτη της εκλεγμένης αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις στην έδρα της στη Γερουσία, αναμένεται να ορκιστούν σήμερα, όπως δήλωσε πηγή που έχει λάβει γνώση για το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, δίνοντας στο Δημοκρατικό Κόμμα μία λειτουργική πλειοψηφία στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα.

Οι Ράφαελ Γουόρνοκ και Τζον Όσοφ από την Τζόρτζια, όπως επίσης και ο Άλεξ Παντίγια από την Καλιφόρνια θα πρέπει να ορκιστούν μαζί, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Γερουσίας, μετά την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν και της Χάρις, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ανώνυμα η ίδια πηγή. Με τις νέες ορκωμοσίες, οι έδρες μοιράζονται ισάριθμα (50-50) στη νέα κοινοβουλευτική σύνθεση της Γερουσίας, με τη Χάρις να ρίχνει την αποφασιστική ψήφο σε περιπτώσεις ισοψηφίας μεταξύ των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων. Οι αρμόδιοι αξιωματούχοι στην Τζόρτζια επικύρωσαν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στην αναφερόμενη πολιτεία στις 5 Ιανουαρίου, επιβεβαιώνοντας ότι οι Γουόρνοκ και Όσοφ νίκησαν τους Ρεπουμπλικάνους Κέλι Λέφλερ και Ντέιβιντ Περντού.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι