ΗΠΑ: ΣΕΑ ειδικά για θέματα Ασίας σκέπτεται να διορίσει ο Τζο Μπάιντεν

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Ο Τζο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να ονομάσει κάποιον αξιωματούχο στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου αρμόδιο για την Ασία, κίνηση που θα καταδείξει την έμφαση που δίνει σε αυτή την περιφέρεια και ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που εγείρει η Κίνα, έγραψε χθες Τρίτη η εφημερίδα Financial Times.

Η κυβέρνηση του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου θέλει να τοποθετήσει τους «κατάλληλους ανθρώπους» και να δημιουργήσει τις «κατάλληλες δομές» για την προώθηση των συμφερόντων και των αξιών των ΗΠΑ σε συνεργασία με συμμάχους της χώρας στην περιοχή, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η ομάδα του Μπάιντεν δεν απάντησε αμέσως όταν της ζήτησε σχόλιο το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς για το δημοσίευμα των FT.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι