ΥΠΕΞ των ΗΠΑ: Ο Κινέζος πρόξενος δεν απελάθηκε – Έληξε η θητεία του

ΥΠΕΞ των ΗΠΑ: Ο Κινέζος πρόξενος δεν απελάθηκε – Έληξε η θητεία του

Ο γενικός πρόξενος της Κίνας στη Νέα Υόρκη δεν απελάθηκε αλλά αποχώρησε όπως ήταν προγραμματισμένο αφού ολοκληρώθηκε η θητεία του, υποστηρίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Νωρίτερα, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ είπε ότι ζήτησε την απέλαση του Κινέζου διπλωμάτη και ότι έμαθε πως πλέον δεν είναι μέλος της διπλωματικής αποστολής της χώρας του. Ο λόγος που η Χόκουλ ήθελε να απελαθεί ο πρόξενος, ήταν ότι μια πρώην βοηθός της δρούσε ως πράκτορας του Πεκίνου και εις βάρος της Ταϊβάν σε ζητήματα οικονομικών συναλλαγών Η Χόκουλ θεωρούσε προφανώς ότι ο Κινέζος πρόξενος ήταν η αιτία που η πρώην βοηθός της λειτουργούσε υπέρ των κινεζικών συμφερόντων. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων δήλωσε ότι ο γενικός πρόξενος Χουάνγκ Πινγκ δεν απελάθηκε, αλλά ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx