Υπουργείο Παιδείας: Προχωρούμε σε 10.000 μόνιμους διορισμούς

Σήμερα η κλήρωση για την εισαγωγή στα πειραματικά σχολεία

Σε 10.000 νέους μόνιμους διορισμούς όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις βαθμίδες σχολικής εκπαίδευσης πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025, θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, μέσω των οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ. Οι 4.451 θέσεις θα αφορούν στην κάλυψη κενών λόγω αποχωρήσεων μόνιμων εκπαιδευτικών, με βάση τον δημοσιονομικό κανόνα μία πρόσληψη για μία αποχώρηση.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, από κοινού με τα υπουργεία Εσωτερικών και Εθνικής Οικονομίας προβλέπονται 5.549 νέες θέσεις. Η συνολική δαπάνη κάλυψης των νέων θέσεων, ύψους 110 εκατ. ευρώ θα καλυφθεί αποκλειστικά από εθνικούς πόρους που μέχρι τώρα διετίθεντο για προσλήψεις αναπληρωτών.

Ακόμα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα η κατανομή των θέσεων, ωστόσο, τα υπουργεία ανέφεραν στη σχετική ανακοίνωση ότι οι διορισμοί θα γίνουν «με έμφαση από τη μία στην Ειδική Αγωγή, όπου θα καλυφθούν περισσότερες από τετραπλάσιες σε σχέση με το προηγούμενο έτος θέσεις ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και οκταπλάσιες θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, δεδομένου ότι την προηγούμενη χρονιά οι διορισμοί αφορούσαν αποκλειστικά ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς».

Έμφαση είπαν ότι θα δοθεί και στις ειδικότητες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά), «αφού σε υπάρχουσες και νεοσυσταθείσες θέσεις ειδικοτήτων τοποθετούνται πενταπλάσιοι σε σχέση με πέρσι εκπαιδευτικοί. Συνολικά, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση οι διορισμοί θα ξεπεράσουν τους 2.800».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των τριών υπουργείων, ο ακριβής αριθμός των διορισμών ανά ειδικότητα θα προσδιοριστεί πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι