Υποχωρεί κάπως η αφρικανική σκόνη που “έπνιξε” την Ελλάδα – Νέο κύμα από Δευτέρα

Υποχωρεί κάπως η αφρικανική σκόνη που “έπνιξε” την Ελλάδα – Νέο κύμα από Δευτέρα

Αποπνικτική ατμόσφαιρα προκάλεσε η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης στη χώρα και είχε ως αποτέλεσμα να νιώσουν έντονη δυσφορία όσοι πάσχουν από ΧΑΠ ή είναι ασθματικοί. Ενόχληση ένιωσαν και υγιείς πολίτες.

Σύμφωνα με καταγραφές του σταθμού ποιότητας αέρα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Ρέθυμνο, υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης καταγράφηκαν τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 28/03. Οι συγκεντρώσεις σωματιδίων PM10 ξεπέρασαν τα 180 μg/m³ στις 12:30 και έκτοτε σταδιακά υποχωρούν, όπως αναμενόταν άλλωστε και με βάση τα προγνωστικά στοιχεία του μοντέλου μεταφοράς σκόνης DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Από αύριο θα υπάρχει ένα “πέπλο” αμελητέο σε σύγκριση με το έντονο κύμα που είχαμε, και από Δευτέρα θα υπάρξει νέο κύμα, το οποίο πάντως δεν θα είναι τόσο έντονο όσο των τελευταίων ημερών

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι