Υποχώρησε η Χαμάς – Ελπίδες συμφωνίας

Βομβαρδισμοί και οδομαχίες στη Γάζα - Το Διεθνές Δικαστήριο ζητάει να κηρυχθεί κατάπαυση πυρός

H Χαμάς αποδέχεται την αμερικανική πρόταση για έναρξη διαπραγματεύσεων σχετικά με την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτών και των ανδρών, δήλωσε σήμερα στο Reuters στέλεχος της Χαμάς.

Η Χαμάς απέσυρε το αίτημα που είχε ως προϋπόθεση για την δέσμευση του Ισραήλ για μόνιμη κατάπαυση του πυρός, δηλώνοντας ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί στη διάρκεια των έξι εβδομάδων της πρώτης φάσης εκεχειρίας, δήλωσε ανώνυμα η πηγή στο Reuters, καθώς οι αρχικές συνομιλίες διεξάγονται με μυστικότητα.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος που έχει γνώση των διαμεσολαβητικών προσπαθειών δήλωσε ότι η πρόταση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία συμφωνία πλαίσιο, αν γίνει δεκτή από το Ισραήλ, και ότι θα μπορούσε να τερματίσει το εννεάμηνο πόλεμο στη Γάζα. «Τώρα υπάρχει μία πραγματική ευκαιρία για την επίτευξη συμφωνίας», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx