Ιράν: Θέτει όρους για να διαπραγματευθεί με τις ΗΠΑ

Ιράν: Θέτει όρους για να διαπραγματευθεί με τις ΗΠΑ

Η Τεχεράνη απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να «διαπραγματευτεί» με την Ουάσιγκτον χωρίς να υπάρξει μια εμφανής αλλαγή «στη γενικότερη συμπεριφορά» των ΗΠΑ, αφότου ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να προσέλθει σε διάλογο «χωρίς προϋποθέσεις» με την Ισλαμική Δημοκρατία.

«Η αλλαγή της γενικότερης συμπεριοφοράς και των ενεργειών των ΗΠΑ απέναντι στο ιρανικό έθνος είναι το κριτήριο» που θα ληφθεί υπόψη πριν από οποιαδήποτε πιθανή διαπραγμάτευση, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν λαμβάνει υπόψη της αυτά τα παιχνίδια με τις λέξεις και τη χρήση μιας νέας γλώσσας για τη διατύπωση μυστικών στόχων» υπογράμμισε ο Μουσαβί.

«Η έμφαση με την οποία μιλάει ο Πομπέο σχετικά με τη συνέχιση άσκησης της μέγιστης πίεσης στο Ιράν μαρτυρά τη διαιώνιση τη ίδιας εσφαλμένης συμπεριφοράς που πρέπει να διορθωθεί» σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου, σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι