Ήρθε ο χειμώνας – Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν – Κλειστή η Πάρνηθος από το τελεφερίκ

Ήρθε ο χειμώνας – Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν – Κλειστή η Πάρνηθος από το τελεφερίκ

Χιόνια, ισχυροί άνεμοι και έντονο κρύο αναμένεται να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιοχές να ανακοινωθεί ότι πολλά σχολεία θα μείνουν κλειστά και σε άλλα το κουδούνι θα χτυπήσει μια ώρα αργότερα

Το κρύο και τα χιόνια “κλείνουν” για μια μέρα τα σχολεία σε μερικές βόρειες περιοχές, ενώ χιόνισε και στην Αττική και ανακοινώθηκε ότι διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ.

Σύμφωνα με το Forecast Weather, νωρίτερα σήμερα, πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στη Δυτική Μακεδονία. Στη Φλώρινα ο υδράργυρος έδειξε -1 βαθμούς Κέλσιου, ενώ το «έστρωσε» στους δρόμους της πόλης. Παρόμοιες εικόνες και σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα. Το έστρωσε και σε ορεινές περιοχές της Εύβοιας, αλλά και της Σαμοθράκης, όπου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Τετάρτη.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανάρτησε στα social media χάρτη πρόγνωσης χιονόπτωσης και αναφέρεται σε κύμα πολύ χαμηλών θερμοκρασιών από την ερχόμενη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή. Αναφέρει ότι μπορεί να χιονίσει και σε χαμηλά υψόμετρα της Αττικής. Υπενθυμιζεται ότι όταν χιονίζει, ακόμα κι αν δεν το έχει “στρώσει” τα ΙΧ πρέπει να έχουν στο πορτ μπαγκάζ αντιολισθητικές αλυσίδες, αλλιώς οι κάτοχοι απειλούνται με πρόστιμο.

Τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά αύριο Τετάρτη είναι στο Βαθύ Αυλίδας, με απόφαση της δημάρχου Χαλκιδέων, όχι όμως επειδή θα χιονίσει, αλλά επειδή γίνονται έργα και θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση, οπότε τα σχολεία δεν θα έχουν ούτε φως ούτε θέρμανση.

Ούτε στη Σαμοθράκη θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν εκεί. Στη Φλώρινα ο δήμαρχος αποφάσισε να μείνουν κλειστά αύριο Τετάρτη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά να λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί σταθμοί.

Στη Λάρισα δεν θα λειτουργήσουν τρία σχολεία, επειδή χάλασε το σύστημα θέρμανσης. Πρόκειται για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Λάρισας και το κέντρο ΑΜΕΑ. Στην Πυλαία
κλειστά θα παραμείνουν τα συστεγαζόμενα 2ο νηπιαγωγείο και 4ο δημοτικό σχολεία.

Άλλα σχολεία θα λειτουργήσουν μεν, αλλά ενώ οι βρεφονηπιακοι σταθμοι θα λειτουργήσουν κανονικά, στα δημοτικά και στις άλλες βαθμίδες το κουδούνι θα χτυπήσει μια ώρα αργότερα. Αυτό αποφασίστηκε στο δήμο Πρεσπών, στο δήμο Εορδαίας και στην Κοζάνη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι