Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Ρόδο

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ανοιχτά της Ρόδου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 5,9 Ρίχτερ (5,7 Ρίχτερ ήταν η πρώτη εκτίμηση) και το επίκεντρο εντοπίζεται στη θάλασσα, σε απόσταση 58 χλμ. νοτιοανατολικά της Λίνδου.

Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, εντοπίζεται στα 22 χλμ. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι η ισχυρή σεισμική δόνηση είχε διάρκεια και έγινε αισθητή στην Κάρπαθο και τα γύρω νησιά. Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, η δόνηση προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν φαίνεται να έχουν σημειωθεί ζημιές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι