Ισραήλ: Στρατιωτικός συνασπισμός κατά Ιράν εάν…

Ισραήλ: Στρατιωτικός συνασπισμός κατά Ιράν εάν…

O Ισραηλινός υπουργός Πληροφοριών ζήτησε να σχηματιστεί στρατιωτικός συνασπισμός εναντίον του Ιράν, αν η Τεχεράνη ξεκινήσει να εμπλουτίζει ουράνιο για στρατιωτικούς σκοπούς.

Αν συμβεί αυτό, «θα πρέπει να πάρει θέσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ και όλος ο δυτικός συνασπισμός –οι αραβικές χώρες και το Ισραήλ σίγουρα θα συμμετέχουν– δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι αν οι Ιρανοί ξεκινήσουν και πάλι τον εμπλουτισμό ουρανίου, θα σχηματιστεί στρατιωτικός συνασπισμός εναντίον τους», δήλωσε ο Ίσραελ Κατζ, υπουργός Πληροφοριών.

Ο Κατζ έκανε τις δηλώσεις αυτές στο κρατικό ραδιόφωνο του Ισραήλ την ώρα που η συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν κινδυνεύει με κατάρρευση μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ.

Οι Ευρωπαίοι, η Κίνα και η Ρωσία επιθυμούν να τη διατηρήσουν. Προς το παρόν το Ιράν τηρεί τη συμφωνία, όμως προειδοποίησε ότι θα ξεκινήσει και πάλι τον εμπλουτισμό ουρανίου «σε βιομηχανικό επίπεδο», αν αυτή καταργηθεί.

Η απειλή της Τεχεράνης «να ξεκινήσει και πάλι τον εμπλουτισμό ουρανίου σε στρατιωτικό επίπεδο αποδεικνύει τον πανικό στον οποίο βρίσκονται οι Ιρανοί αξιωματούχοι», εκτίμησε ο Κατζ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version