Ισραήλ: Ο Α/ΓΕΑ επιβεβαιώνει κλιμάκωση των επιδρομών κατά Ιρανών

Ισραήλ: Ο Α/ΓΕΑ επιβεβαιώνει κλιμάκωση των επιδρομών κατά Ιρανών

Ανώτατος αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ είπε χθες Κυριακή ότι έχουν ενταθεί τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον ιρανικών στόχων και θέσεων οργανώσεων υποστηριζόμενων από το Ιράν στη Συρία και τον Λίβανο, πρακτικά επιβεβαιώνοντας σειρά δημοσιευμάτων που αποδίδουν στην ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία την ευθύνη για πολλές επιδρομές τους τελευταίους μήνες. Ο υποπτέραρχος Αμικάμ Νόρκιν, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας του Ισραήλ, σημείωσε ότι οι ισραηλινές επιδρομές κλιμακώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

«Την εποχή του κορονοϊού, η Αεροπορία διευρύνει τη δράση της», είπε ο υποπτέραρχος Νόρκιν κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με ηγετικά στελέχη της ισραηλινής αεροπορικής βιομηχανίας, που αναμεταδόθηκε από το Κανάλι 12 της ισραηλινής τηλεόρασης.Κατά τον ανώτατο αξιωματικό, στόχος των πληγμάτων είναι δυνάμεις του Ιράν ή προσκείμενες σε αυτό, ώστε να μειωθεί η ιρανική στρατηγική δυναμικότητα στην περιοχή.

Τα σχόλια ενώ γράφουν κάμερες για τη δράση των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ είναι πολύ σπάνια. Ο ισραηλινός στρατός συνηθίζει να απαντά πως «δεν σχολιάζει δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ» όταν ερωτάται για τα πλήγματα εναντίον Ιρανών ή παραστρατιωτικών υποστηριζόμενων από το Ιράν στη Συρία. Νωρίτερα χθες, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία, ανέφερε ότι αεροσκάφη που είναι «άγνωστο» σε ποια χώρα ανήκαν βομβάρδισαν θέσεις στην ανατολική Συρία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 12 φιλοϊρανοί μαχητές.

Έγιναν οκτώ επιδρομές με στόχο «παραστρατιωτικούς στη στρατιωτική βάση Μιζίλα», στην ανατολική επαρχία Ντέιρ Εζόρ, με αποτέλεσμα «να σκοτωθούν 12 ιρακινοί και αφγανοί μαχητές και να καταστραφούν οχήματα και πυρομαχικά», ανέφερε το Παρατηρητήριο σε ανακοίνωσή του. Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν δήλωσε πως το Ισραήλ «πιθανόν» ήταν υπεύθυνο γι’ αυτές. Το Ιράν συγκαταλέγεται στους βασικούς συμμάχους του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον εξαιρετικά περίπλοκο πόλεμο στη Συρία, που ξέσπασε το 2011.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι