Ισραήλ: Ο Μπορέλ είναι αντισημίτης

Μπορέλ: Πρόταση για επιβολή κυρώσεων σε Ισραηλινούς υπουργούς

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς χαρακτήρισε αντισημίτη τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, επειδή δήλωσε σοκαρισμένος μετά το θάνατο εργαζομένων του ΟΗΕ σε ισραηλινό βομβαρδισμό σχολείου και καταφυγίου στη  Γάζα.

«Ο Ζοζέπ Μπορέλ είναι αντισημίτης και επικριτής του Ισραήλ που προσπαθεί συνεχώς να εγκρίνει ψηφίσματα και κυρώσεις κατά του Ισραήλ εντός της ΕΕ, μέχρι που τον σταματούν τα περισσότερα κράτη-μέλη. Έχει διαφορά η δικαιολογημένη κριτική και οι πολιτικές διαφωνίες, που είναι  φυσιολογικές μεταξύ φίλων, με την εκστρατεία αντισημιτισμού και μίσους στην οποία έχει αποδυθεί ο Μπορέλ εναντίον του Ισραήλ, και που ως πολιτικός θυμίζει τους χειρότερους αντισημίτες στην ιστορία», αναφέρει ο ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.

Προ διημέρου ο Ζοζέπ Μπορέλ καταδίκασε «την παραβίαση θεμελιωδών αρχών του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» μετά τον θάνατο 18 ανθρώπων σε βομβαρδισμό Ισραηλινών σε σχολείο Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Το σχολείο είχε μετατραπεί εν τω μεταξύ σε καταφύγιο εκτοπισμένων. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και έξι μέλη της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA). Το ισραηλινό πλήγμα κατέστρεψε μέρος μιας εγκατάστασης που διαχειριζόταν η UNRWA.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η αεροπορία του «πραγματοποίησε πλήγμα ακριβείας σε τρομοκράτες που δρούσαν εντός σχολείου» και ότι «είχαν ληφθεί όλα τα δυνατά μέτρα για μειωθεί ο κίνδυνος για τους αμάχους». Μάλιστα το Ισραήλ κατονόμασε εννέα άνδρες που είπε ότι ήταν μέλη της Χαμάς και σκοτώθηκαν στον συγκεκριμένο βομβαρδισμό. Μεταξύ των εννέα, κατονομάζει ως μέλη της Χαμάς και τρεις εργαζομένους της UNRWA, καταγγελία που επαναλαμβάνει εδώ και μήνες γενικώς για εργαζομένους της οργάνωσης αυτής του ΟΗΕ, χωρίς όμως να έχει προσκομίσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο στις αρχές που ερευνούν το θέμα.

Το ισραηλινό πλήγμα στο σχολείο ήταν το πλέον πολύνεκρο επεισόδιο για τα μέλη του προσωπικού της UNRWA από το ξέσπασμα του πολέμου, την 7η Οκτωβρίου 2023 και προκάλεσε διεθνή καταδίκη. Η UNRWA τονίζει ότι τουλάχιστον 220 μέλη του προσωπικού της έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο στη Γάζα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx