Ισραήλ: Σκοτώσαμε κατά λάθος τρεις ομήρους – Τους θεωρήσαμε απειλή

Τέλος η εκεχειρία – Εκρήξεις στην Γάζα και σειρήνες για ρουκέτα στο Ισραήλ

Ισραηλινοί στρατιώτες πέρασαν τρεις ομήρους για μέλη της Χαμάς και του σκότωσαν

Ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ υποναύαρχος Daniel Hagari ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια μαχών στη βόρεια Γάζα, στη Shejaiya, σήμερα το πρωί, τα ισραηλινά στρατεύματα θεώρησαν λανθασμένα τρεις ισραηλινούς ομήρους ως απειλή και άνοιξαν πυρ εναντίον τους, σκοτώνοντάς τους. Ο Hagari είπε ότι οι IDF φέρουν την ευθύνη για το «τραγικό περιστατικό».

«Πρόκειται για μια περιοχή όπου οι στρατιώτες αντιμετώπισαν πολλούς τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων βομβιστών αυτοκτονίας», προσπάθησε να δικαιολογηθεί. Εν σαυνεχεία είπε τα ονόματα των ομήρων: Yotam Haim, ο οποίος απήχθη από τη Χαμάς από το Kfar Aza, και Samar Talalka, ο οποίος απήχθη από το Nir Am. Τα στοιχεία του τρίτου ομήρου δεν δόθηκαν κατόπιν αιτήματος της οικογένειάς του. Οι τρεις άνδρες ή είχαν ήδη εγκαταλειφθεί από τους απαγωγείς τους στη διάρκεια μαχών ή προσπαθούσαν να διαφύγουν από τους ενόπλους που τους είχαν απαγάγει, όταν οι Ισραηλινοί έκαναν το λάθος να τους θεωρήσουν εχθρούς και να τους σκοτώσουν επί τόπου.

 

Ο Samar Talalka, 22 ετών, εργαζόταν σε πτηνοτροφείο στο κιμπούτς σύμφωνα με το Times of Israel. Ο 28χρονος Yotam Haim ήταν ντράμερ σε ροκ συγκρότημα. Λίγο προτού απαχθεί είχε προλάβει να στείλει έναβίντεο στη μητέρα του, και ήδη ακούγονταν πυροβολισμοί. Πάντως σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης πολλοί Ισραηλινοί (άγνωστο πόσοι) σκοτώθηκαν κατά την έφοδο του στρατού και στην προσπάθειά του να χτυπήσει την Χαμάς τις πρώτες ημέρες του πολέμου, όταν καθ’ ομολογία των στρατιωτικών είχαν το δίλημμα να μην παρέμβουν ή να ρισκάρουν να σκοτώσουν και Ισραηλινούς. Αποφάσισαν το δεύτερο.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι