Ιταλία: Δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Δημοκρατίας για τον Σέρτζιο Ματαρέλα

Ιταλία: Δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Δημοκρατίας για τον Σέρτζιο Ματαρέλα

Στην Προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας εξελέγη για δεύτερη ο Σέρτζιο Ματαρέλα, με τα ιταλικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο «για λύση ανάγκης λόγω αδυναμίας συνεννόησης των κομμάτων σε μία νέα υποψηφιότητα».

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα έλαβε στις 21:30 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) τις 504 ψήφους βουλευτών, γερουσιαστών και εκπροσώπων των περιφερειών, κάτι που σημαίνει ότι εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία, που είναι αναγκαία για την εκλογή στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της Ιταλίας. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έγινε δεκτό με παρατεταμένο χειροκρότημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ματαρέλα, λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, απάντησε θετικά στο αίτημα των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση Ντράγκι να δεχθεί την πρόταση επανεκλογής, έπειτα από έξι ημέρες άκαρπων προσπαθειών του κοινοβουλίου. Επαναλαμβάνονται ουσιαστικά οι πολιτικές εξελίξεις του 2013 όταν, λόγω πολιτικού αδιεξόδου, είχε επανεκλεγεί ο τότε πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, τέλος, υπογραμμίζουν ότι η δεύτερη θητεία του Ματαρέλα αποδεικνύει την αδυναμία των ιταλικών κομμάτων, τουλάχιστον στη φάση αυτή, να υποδείξουν και να στηρίξουν μια νέα υποψηφιότητα κοινής αποδοχής για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι