Ιταλός παραδόθηκε στην αστυνομία με το πτώμα της γυναίκας του στο πορτμπαγκάζ

Ιταλός παραδόθηκε στην αστυνομία με το πτώμα της γυναίκας του στο πορτμπαγκάζ
epa10909940 Italian Carabinieri guard the Synagogue of Genoa in the city center of Genoa, Italy, 09 October 2023. Following the military attacks by Hamas on Israel, the Italian Committee on Order and Public Security has decreed 'an intensification of security measures and surveillance of the most exposed sites and, in particular, of religious, cultural, economic and commercial headquarters.' Rocket barrages were launched from the Gaza Strip into Israeli towns early 07 October 2023 in a surprise attack claimed by the Islamist movement Hamas, that killed more than 700 Israelis and left over 2,150 injured, according to the Israeli army on 09 October 2023. Palestinian officials said almost 500 people were killed, including 91 children, and over 2,700 were injured after Israel launched retaliatory raids and air strikes in the Palestinian enclave. EPA/LUCA ZENNARO

Στην Μοντένα, 48χρονος μηχανικός τσακώθηκε με την ρωσικής καταγωγής πρώην σύζυγό του για την επιμέλεια των παιδιών τους, την έπνιξε και εν συνεχεία, την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ και πήγε να παραδοθεί στην αστυνομία.

Πάρκαρε έξω από το αστυνομικό τμήμα και ομολόγησε στους αστυνομικους ότι έπνιξε τη γυναίκα του με ηλεκτρικό καλώδιο. Ο 48χρονος είχε καλύψει το κεφάλι της γυναίκας με μια πλαστική σακούλα. Το θύμα, ηλικίας 40 ετών, ήταν ρωσικής καταγωγής αλλά σπούδασε στην Ιταλία και εργαζόταν στη Μοντένα ως ακτινολόγος. Όταν χώρισαν βρήκε δουλειά στην Αυστρία και πήρε από αυστριακό δικαστήριο την επιμέλεια των δύο παιδιών, ηλικίας 2 και 3 ετών, με δικαίωμα επίσκεψης του πατέρα.

Ο πατέρας κατέφυγε τότε σε ιταλικά δικαστήρια, όμως αυτά γνωμοδότησαν ότι έχει εκδοθεί ήδη απόφαση από την Αυστρία και αυτή γίνεται δεκτή αφου είναι δικαστήριο της ΕΕ. Πριν από πέντε μήνες η ακτινολόγος ζήτησε την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών και αυτή της αποδόθηκε -και πάλι από αυστριακό δικαστήριο. Η απόφαση αυτή βγήκε πριν από δύο ημέρες και η ακτινολόγος, που πλέον ζούσε στο Ίνσμπρουκ, πήγε στη Μοντένα ειδικά για να ρυθμίσει τα των παιδιών. Εκεί έγινε το έγκλημα.

Ο λόγος που την σκότωσε -σύμφωνα με την δική του εκδοχή- ήταν πως όταν αποφάσισαν να χωρίσουν  δεν διανοήθηκε ότι θα έχανε εντελώς τα παιδιά του και ότι η μητέρα θα είχε πλέον την αποκλειστική επιμέλεια.

Πηγή: Il Messagero

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι