Και η πρώτη σύζυγος του ποινικολόγου τον είχε μηνύσει για ξυλοδαρμό – Τι λεει η ΕΛΑΣ

Έχουν δίκιο οι Έλληνες να μην εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη; Γεώργιος Μπούτος

Ο ηλικίας 52 ετών Αθηναίος δικηγόρος που συνελήφθη τα ξημερώματα και ήδη διώκεται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη εις βάρος της 37χρονης δεύτερης συζύγου του (παρότι η ίδια είπε ότι έπεσε από τις σκάλες), είχε μηνυθεί για ξυλοδαρμό και από την πρώτη σύζυγό του το 2017. Η υπόθεσή εκείνη δεν έχει τελεσιδικήσει.

Όσον αφορά το τρέχον ζήτημα, το ζευγάρι πήγε τα χαράματα σε ιδιωτική κλινική των Αμπελοκήπων με την 37χρονη δικηγόρο, σύζυγο του ποινικολόγου, τραυματισμένη σε διάφορα σημεία του σώματός της. Το ζευγάρι υποστήριξε ότι η γυναίκα έπεσε από σκάλες, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο γιατρός επέμεινε ιδιαιτέρως και είπε στη γυναίκα ότι «αυτά δεν είναι από πτώση», εκείνη φέρεται να του εκμυστηρεύθηκε ότι τη χτύπησε ο σύζυγός της Ο γιατρός ειδοποίησε την αστυνομία, όμως η δικηγόρος επέμεινε εν συνεχεία στα περί σκάλας. Παρότι πάντως δεν δέχεται ότι τη χτύπησε ο σύζυγός της, δέχθηκε αργότερα το panic button που δίνει η αστυνομία σε αυτές τις περιπτώσεις (κομβίο συναγερμού στο κινητό).

Για το σημερινό περιστατικό, στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛΑΣ γράφονται τα εξής: «Αναφέρεται ότι 03:30 ώρα της 16/6/24, προσήχθη στην υπηρεσία μας στο τμήμα της Ομονοίας, από εποχούμενη περιπολία ο 52χρονος δικηγόρος ύστερα από ένορκη κατάθεση του ιατρού (σ.σ αναφέρονται τα στοιχεία του γιατρού) ο οποίος ανέφερε ότι η σύζυγος του δικηγόρου, 37 ετών, έχει υποστεί ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της.

»Ειδικότερα την 01:30 ο δικηγόρος μετέφερε την σύζυγό του στο νοσοκομείο «Ευρωκλινική Αθηνών» ύστερα από πτώση της στα σκαλοπάτια όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς. Ο γιατρός κατέθεσε πως η δικηγόρος έχει υποστεί πολλά τραύματα για τα οποία κάνει μνεία και στην κατάθεσή του και σε ερώτηση του προς 37χρονη αν τα τραύματα τα οποία έχει υποστεί είναι από τον σύζυγό της, εκείνη απάντησε καταφατικά. Εντούτοις, στην κατάθεσή της ανέφερε ότι έπεσε από τα σκαλιά στις 16/6/24 και περί ώρα 00:10. Αυτά κατατέθηκαν χωρίς όρκο της δικηγόρου στην έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα του δικηγόρου συζύγου της και του αστυνομικού που επελήφθη του συμβάντος.

»Ο δικηγόρος συνελήφθη από αστυνομικούς στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Η 37χρονη δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του συζύγου της ενώ ο δικηγόρος δεν αποδέχεται τις εις βάρος του κατηγορίες». Η 37χρονη θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στις 16 Οκτωβρίου του 2017 ο ίδιος ποινικολόγος καταγγέλθηκε για ενδοοικογενειακή βία από την τότε σύζυγό του, στην οικία τους, στα βόρεια προάστια. Ειδικότερα, υπεβλήθη μήνυση από την πρώτη του σύζυγο για παράβαση του νόμου 3500/06 περί ενδοοικογενειακής βίας, για πράξεις που έλαβαν χώρα δύο ημέρες νωρίτερα, στις 16:40 το απόγευμα στην οικία τους, στα βόρεια προάστια Αττικής.

Ο ποινικολόγος έχει άδεια οπλοκατοχής για δύο πιστόλια με την αιτιολογία της αυτοπροστασίας λόγω απειλών, αλλά στις καταδίκες για ενδοοικογενειακή βία, αυτά αφαιρούνται.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του πειθαρχικού του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, προκειμένου να διερευνήσει τα όσα αναφέρονται σε σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου. Ο πρόεδρος του πειθαρχικού, στο πλαίσιο της έρευνας προκαταρκτικής πειθαρχικής εξέτασης που θα διενεργήσει, καλείται να κινήσει ή όχι πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του κατηγορούμενου ποινικολόγου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι