Και πειθαρχική δίωξη στην δήμαρχο για το μοιραίο λούνα παρκ – Καταπέλτης ο πατέρας του 19χρονου

Και πειθαρχική δίωξη στην δήμαρχο για το μοιραίο λούνα παρκ – Καταπέλτης ο πατέρας του 19χρονου

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά το δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής που κόστισε τη ζωή στον 19χρονο Γιάννη, που σκοτώθηκε στο παιχνίδι crazy dance. Ο πατέρας του δηλώνει «θα τους συνθλίψω όλους» και καταγγέλλει πολλά σκοτεινά σημεία στις αδειοδοτήσεις της επιχείρησης.

Μετά τις αποκαλύψεις για πλήθος παραβάσεων από το μοιραίο λούνα παρκ και την τριπλή εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, υπήρξε αντίδραση και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ κινήθηκε και πειθαρχική δίωξη σε βάρος τόσο της δημάρχου Κασσάνδρας, Αναστασίας Χαλκιά, όσο και ενός αντιδημάρχου που εμπλέκεται στην υπόθεση αδειοδότησης και ελέγχου του συγκεκριμένου λούνα παρκ.

Ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο σκουριασμένο μηχάνημα, δήλωσε: «Παλεύω γιατί ξέρω πολύ καλά τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα, πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη, οι υπηρεσίες από το οργανωμένο κράτος. Προσπαθώ με δικούς μου ανθρώπους, με δικά μου στοιχεία να βοηθήσω την εισαγγελία, τη δικαιοσύνη να φτάσουν πιο γρήγορα στο αποτέλεσμα και να ασκήσει επιτέλους διώξεις σε όλους αυτούς που κατά την άποψή μου για κανένα λόγο δεν θα έπρεπε να είναι ελεύθεροι σήμερα Δεν θέλω να ορκιστώ πολύ στον Θεό είναι ιερό. Και τώρα που παραδώσαμε εκεί το παιδί μας, είναι ακόμα πιο ιερό. Όμως δεν θα μου ξεφύγει κανένας. Θα τους συνθλίψω με κάθε τρόπο. Αυτό το συστηματάκι το πληρώνει ο λαός. Ματώνει με τα 800 ευρώ και “σας παίρνουμε και τα παιδιά όποτε θέλουμε”, ας πάει ο κύριος Μητσοτάκης να το εφαρμόσει στην Ουγκάντα. Εδώ είναι Ελλάδα, εδώ στέλνουμε τα παιδιά μας να μορφωθούν, παλεύουμε πληρώνουμε δεκάδες χιλιάδες σε φόρους κάθε μήνα και μας απομένουν τα ψίχουλα να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας».

Σήμερα ο πατέρας πήγε στην εισαγγελία με ντοκουμέντα που συγκέντρωσε μόνος του με τη βοήθεια όσων του συμπαρίστανται εμπράκτως. Είπε:

«Δεν υπάρχει τίποτα νόμιμο στο λούνα παρκ. Έχω στην κατοχή μου βίντεο, που έχω τραβήξει εγώ ο ίδιος, και η παροχή του ρεύματος περνάει μέσα από νερά και είναι καλυμμένη με ταινίες. Λειτουργεί χωρίς άδεια. Ο δήμος έκλεισε έξι καταστήματα και δεν έκλεισε το λούνα παρκ. Ήξεραν τα πάντα. Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν πού είναι;» Ο ίδιος είχε καταγγείλει ότι ο δήμος είχε από καιρό σχέσεις με την ιδιοκτησία της επιχείρησης, και ότι σε κανένα ντοκουμέντο δεν φαίνεται να πέρασε κάποια άδεια από το δημοτικό συμβούλιο. Η Αστυνομία είχε ενημερώσει τον δήμο, μάλιστα, ότι το λούνα παρκ και άλλες έξι επιχειρήσεις δεν είχαν άδεια λειτουργίας, όμως ο δήμος έκλεισε τα έξι μαγαζιά που δεν είχαν άδεια, και άφησε να λειτουργεί το λούνα παρκ.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Eφετών Θεσσαλονίκης, Νίκου Καλλίδη ο οποίος ζήτησε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής να επιμεληθεί προσωπικά όλες τις εισαγγελικές έρευνες που είναι σε εξέλιξη ώστε να ολοκληρωθούν τάχιστα όσον αφορά την απόδοση ποινικών ευθυνών.

Η πρώτη έρευνα εστιάζεται στο δυστύχημα και τις ευθύνες για το θάνατο του αγοριού. Η δεύτερη εστιάζεται στο καθεστώς λειτουργίας του λούνα παρκ. Η τρίτη εστιάζεται σε βεβαιώσεις που η επιχείρηση έλαβε φέτος και κατά τα προηγούμενα χρόνια. Αναζητούνται ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ και τον χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού, προβλέπεται να βρεθούν κατηγορούμενοι και εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής, καθώς και μηχανικοί που πιστοποίησαν την καταλληλότητα των μηχανημάτων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx