Και στην Αττική κρούσμα πανώλης αιγοπροβάτων

Πανώλη σε αιγοπρόβατα: Δύο νέα κρούσματα σε Τύρναβο και Τέμπη

Το πρώτο κρούσμα αφρικανικής πανώλης των αιγοπροβάτων εντοπίστηκε στην Αττική -σε κτηνοτροφική μονάδα στον Ασπρόπυργο.

Εδώ και ημέρες το προσωπικό των Τοπικών Κέντρων Ελέγχου Νοσημάτων (ΤΚΕΝ) της Περιφέρειας Αττικής είχε θέσει σε καραντίνα δύο κτηνοτροφικές μονάδες της Αττικής που είχαν προμηθευτεί νομίμως ζώντα αμνοερίφια από τη Ρουμανία. Μετά την ειδοποίηση των ιδιοκτητών μονάδας στον Ασπρόπυργο περί ύποπτων συμπτωμάτων στα ζώα τους, οι κτηνίατροι της Περιφέρειας προχώρησαν σε αιμοληψίες, διαπιστώνοντας το πρώτο κρούσμα πανώλης στην Αττική.

Αμέσως, τέθηκαν σε εφαρμογή τα αυστηρά πρωτόκολλα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που προβλέπουν τη μαζική θανάτωση και υγειονομική ταφή των αμνοεριφίων της μονάδας.

Παράλληλα, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας θα «χτενίσουν» σχολαστικά την περιοχή για τον εντοπισμό και την άμεση αντιμετώπιση πιθανών περιστατικών, ενώ θα συγκληθεί και ευρεία σύσκεψη για την κατάρτιση ολιστικής στρατηγικής για την καταπολέμηση της επιδημίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι