Και στο Μαραθώνα κλειστά τα σχολεία -Τηλεκπαίδευση, λέει το υπουργείο Παιδείας -Σύσταση για τηλεργασία

Ισχυρός παγετός στη Δυτική Μακεδονία - Στους -18°C η θερμοκρασία στη Φλώρινα

Τηλεκπαίδευση ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές των σχολείων των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία. Αυτό ισχύει είτε κλείνουν λόγω καιρού με αποφάσεις της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είτε με αποφάσεις των οικείων δήμων. Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας επανήλθε με νεότερη ανακοίνωση και συστήνει τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα.

«Αναστέλλεται, για αύριο, 30/1/2024, η λειτουργία σχολείων  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε συγκεκριμένους δήμους της χώρας, κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και στα σχολεία, στα οποία, έχει ήδη αποφασισθεί η αναστολή λειτουργίας τους από τους οικείους Δήμους λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.

»Υπενθυμίζεται, από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ότι στις σχολικές μονάδες που αναστέλλεται η λειτουργία τους, προβλέπεται η εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβαθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, λόγω της κακοκαιρίας, απευθύνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Είχε από νωρίς ανακοινωθεί ότι δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης, Παλλήνης, Εύβοιας και Βοιωτίας, όμως μία ώρα αργότερα προστέθηκαν και τα σχολεία του Μαραθώνα.

Στους ανωτέρω δήμους, το υπουργείο Εργασίας αρχικά είχε συστήσει «να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων», αλλά με νεότερη ανακοίνωση συνιστά τηλεργασία: «Ειδικότερα, σε συνέχεια των μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί και αφορούν όλες τις περιοχές (ιδίως δε τις περιοχές Δήμου Μαραθώνα, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης, Παλλήνης, Εύβοιας και Βοιωτίας) που, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα έκτακτα δελτία επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένεται να πληγούν, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απευθύνει συμπληρωματικά ισχυρή σύσταση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τηλεργασία σε όσες περιπτώσεις είναι οργανωτικά εφικτή η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι