Καιρός: Και σήμερα θα μας πάρει και θα μας σηκώσει

Καιρός: Και σήμερα θα μας πάρει και θα μας σηκώσει

Συνεχίζονται και σήμερα οι ισχυροί βοριάδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εντάσεις μέχρι και 9 μποφόρ κατά τόπους. Ο καιρός στη βόρειο Ελλάδα είναι τέτοιος που έχουν κατεβάσει ήδη τα χειμωνιάτικα ενώ και στην Αθήνα βγήκαν από το πατάρι κουβερλί και φορέθηκαν ζακετάκια και μακρυμάνικα. Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, επιβλήθηκε από χτες απαγορευτικό απόπλου σε πολλές περιοχές της χώρας σε Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα. Από το λιμάνι του Πειραιά εκτελούνται προσωρινά μόνο τα δρομολόγια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Μαρμάρι και Κυκλάδες, από την Αγ. Μαρίνα ανεκτέλεστα μένουν τα δρομολόγια για Νέα Στύρα και από το λιμάνι του Λαυρίου δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια για Κύθνο και Κέα. Ισχυροί θα είναι οι άνεμοι και αύριο.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, λόγω τροποποιήσεων η αλλαγών που μπορεί να υπάρξουν στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Για την Αττική σήμερα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά θα είναι  2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τί προβλέπεται στην υπόλοιπη Ελλάδα

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες μετά το μεσημέρι και ανατολικοί άνεμοι 4-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με την Αθήνα. Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ. Στα νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται ο ίδιος καιρός με τοπικά ασθενείς βροχές και βορειοανατολικούς ανέμους έντασης 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία, από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπονται επίσης λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και με βοριάδες έντασης 7-8 μποφόρ. Θερμοκρασία, από 21 έως 26 και στη νότια Κρήτη έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια, βορειάδες 7 με 8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία, από 20 έως 25 και στα νότια έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι