Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό από τα Θεοφάνεια

Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό από τα Θεοφάνεια

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 08-01-2024
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και την ανατολική νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Χειμωνιάτικο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού που θα επικρατήσει από το ερχόμενο Σάββατο των Θεοφανείων και μετά στη χώρα, βάζοντας με τον τρόπο αυτός τέλος στις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Η έξοδος των εκδρομέων για τα Θεοφάνεια, πάντως, θα γίνει με καλές καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη, η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά όπου θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 18 με 19 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 06-01-2024 (ΘΕΟΦΑΝΙΑ)
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, που τη νύχτα θα επεκταθούν και ανατολικά.

Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 07-01-2024
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και στην ανατολική νησιωτική χώρα, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι