Καραντίνα: Τι μένει ανοιχτό και τι κλείνει από το Σάββατο

Καραντίνα: Τι μένει ανοιχτό και τι κλείνει από το Σάββατο

Ουσιώδεις λεπτομέρειες για την καραντίνα που θα ισχύσει από το ερχόμενο Σάββατο, θα δοθούν στις 6 μ.μ. από τη γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αλλά κάποια στοιχεία έγιναν ήδη γνωστά.

Θα κλείσουν γυμνάσια και λύκεια και θα μείνουν ανοιχτά δημοτικά και νηπιαγωγεία καθώς και παιδικοί σταθμοί. Θα κλείσουν όλα τα αεροδρόμια εκτός από το “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Οι εκκλησίες θα λειτουργούν αλλά χωρίς την παρουσία πιστών. Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους εποχικά εργαζόμενους, και ειδικά για όσους απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα, όπως π.χ. στην συγκομιδή της ελιάς.

Τι μένει ανοιχτό από επιχειρήσεις

1) Σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, pet shops, περίπτερα, ψιλικά
2) Φούρνοι, Μανάβικα, Κρεοπωλεία
3) Καταστήματα εστίασης μόνο για υπηρεσίες delivery και take away
4) Πρατήρια υγρών καυσίμων
6) Συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών
7) Φαρμακεία
8) Δομές Υγείας
9) Καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, με επιτρεπόμενη εξυπηρέτηση των πολιτών μόνο για υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών, καθώς και υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop).
10) Καθαριστήρια
11) Επιχειρήσεις παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και κούριερ

Σχολεία

Θα λειτουργούν τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί σταθμοί, τα δημοτικά σχολεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων. Γυμνάσια και Λύκεια θα μεταφερθούν στην τηλε-εκπαίδευση.

Τι κλείνει

1. Καταστήματα πώλησης ειδών ένδυσης και υπόδησης
2. Εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ
3. Εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα
4. Κομμωτήρια και κουρεία. Σημειώνεται ότι εξετάζεται να δοθεί ολιγοήμερη παράταση ώστε να εξυπηρετηθούν τα ραντεβού τους και να μη δημιουργηθεί συνωστισμός αύριο
5. Κέντρα αισθητικής
6. Γυμναστήρια και αθλητικοί χώροι
7. Κινηματογράφοι, θέατρα, βιβλιοθήκες, μουσεία
8. Θεματικά πάρκα (λούνα παρκ κ.τ.λ.)

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι