Κασσελάκης: “Με μένα θα πορευτείτε στις εθνικές εκλογές” – Ποιος αποχώρησε από την Πολιτική Γραμματεία

Κασσελάκης: “Με μένα θα πορευτείτε στις εθνικές εκλογές” – Ποιος αποχώρησε από την Πολιτική Γραμματεία

Το αυστηρό μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Να ξεκαθαριστεί το ζήτημα της αμφισβήτησής του ζήτησε ο πρόεδρος Κασσελάκης, πετώντας το γάντι στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που τις προηγούμενες ημέρες είχαν δείξει πρόθεση αμφισβήτησης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες είπε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης: «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν λειτουργικά και δομικά προβλήματα. Είναι το μήνυμα που λαμβάνω από τα μέλη. Οι κομματικές αυτές δομές ανήκουν σε μια άλλη συγκυρία. Θα κάνω τις προτάσεις μου για καταστατικές αλλαγές όταν γίνει το καταστατικό συνέδριο που θα είναι συνέδριο επανίδρυσης». Το καταστατικό Συνέδριο είναι προγραμματισμένο για το Φθινόπωρο.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Δεν είναι ζήτημα προσωπικό αυτό που θα πω, ωστόσο αν δεν μπορείτε να πείτε ότι με εμπιστεύεστε τότε πείτε ποιον θέλετε. Αν δεν με εμπιστεύεστε ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών». Κλείνοντας ανέφερε: «Να πάμε στις εθνικές εκλογές χωρίς την μόνιμη αμφισβήτηση. Δεν προτίθεμαι να γίνω Ιφιγένεια».

«Αν δεν με εμπιστεύεστε ζήτω αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών», φέρεται να είπε ο κ. Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Αν κάποιος με αμφισβητεί ας το κάνει εδώ και τώρα, εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια». Είπε ακόμη: «Σέβομαι τα όργανα και τα σέβομαι παρότι δεν υπήρξε συλλογική διαδικασία που δεν σημειώθηκαν διαρροές. Πώς μπορεί να λειτουργεί ένα όργανο αν δεν σέβεστε την διαδικασία;».

Υπέρ Κασσελάκη η Τζάκρη 

Στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη τάσσεται η Θεοδώρα Τζάκρη που τόνισε πως «οι προτάσεις να πάμε σε ΚΕ θέτοντας θέμα αναβολής του Συνεδρίου ή μομφής δεν μπορούν να σταθούν πουθενά. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι αν πείτε σε μια ΚΕ 300 ατόμων ή σε ένα συνέδριο 3500 ατόμων ότι αμφισβητείτε τον πρόεδρο επειδή έβαλε ερώτημα για την Κεντροαριστερά θα γελούν μαζί σας. Πολλώ δε μάλλον αν προσφύγετε στα μέλη για το ερώτημα αυτό».

Στην συζήτηση για την Κεντροαριστερά αυτό που τόνισε η Θεοδώρα Τζακρη είναι πως όσοι βάζουν διαδικαστικές ενστάσεις δεν πρέπει να ξεχνούν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από μια ιδέα που έχει ωριμάσει και είναι έτοιμη να πραγματοποιηθεί.

Αποχώρηση Σκορίνη

Η θυελλώδης συνεδρίαση έφερε την πρώτη αποχώρηση από την Πολιτική Γραμματεία:  Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Σκορίνης αποχώρησε από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Σκορίνης, ο οποίος είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξη (20/11/2023, ΕΡΤ) για τον Στέφανο Κασσελάκη πως «είναι ένα νέο πρόσωπο, που έχει θέληση και αγαπά βαθιά τη χώρα», ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι «δεν καθορίζει μόνο ο Πρόεδρος το ποιόν του νέου ΣΥΡΙΖΑ».

Nα σημειωθεί πως προηγουμένως ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας έθεσε πλέον επίσημα ζήτημα ηγεσίας στο κόμμα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», όπου είπε μεν ότι καλό είναι πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές με επικεφαλής τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά προσέθεσε πως «αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις Ευρωεκλογές».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι