Καταδίκη Σκουρολιάκου για συκοφαντική δυσφήμιση της Σταματούδη

Προθεσμία πήρε από την ανακρίτρια ο 55χρονος που μαχαίρωσε μάγειρα στη Θεσσαλονίκη για μία μερίδα κοντοσούβλι

To Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε (απόφαση 1718/2022) τον τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρολιάκο για συκοφαντική δυσφήμηση της πρώην διευθύντριας του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας του υπουργείου Πολιτισμού (2007-2018) Ειρήνης Σταματούδη.

Το 2019, η Ειρήνη Σταματούδη, εκ της ιδιότητάς της ως καθηγήτρια Νομικής και ειδική στα πνευματικά δικαιώματα, τοποθετήθηκε πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να ενσωματώσει στην ελληνική έννομη τάξη μία σχετική κοινοτική Οδηγία. Τότε, ο Πάνος Σκουρολιάκος είχε δηλώσει ότι είχε ευθύνη ως διευθύντρια για ποσό που ο Οργανισμός είχε δεχθεί από την ΑΕΠΙ (εποπτευόμενο οργανισμό συλλογικής διαχείρισης) και γι’ αυτό είχε αποπεμφθεί.

Το Δικαστήριο έκρινε συκοφαντική τη δήλωση Σκουρολιάκου και τον υποχρεώνει να καταβάλει 10.000 ευρώ, να απομακρύνει όλα τα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα από την ιστοσελίδα του, να αναρτήσει περίληψη της δικαστικής απόφασης και να πληρώσει δικαστικά έξοδα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι