Καταρρέει το φιλο-Σαουδαραβικό μέτωπο στην Υεμένη

Καταρρέει το φιλο-Σαουδαραβικό μέτωπο στην Υεμένη

Η άμυνα των δυνάμεων που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία συνέχισε να καταρρέει στις επαρχίες al-Jawf και Marib στη βόρεια και κεντρική Υεμένη.

Μετά τις τεράστιες απώλειες κοντά στο αλ-Χαζμ, την επαρχιακή πρωτεύουσα της al-Jawf, οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία απέτυχαν να αποκρούσουν την επίθεση της Ανσάρ Αλλάχ (Χούτι) ανατολικά του Sirwah στην επαρχία Marib.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στους Χούτι, οι δυνάμεις της Ανσάρ Αλλάχ ανάγκασαν τους πληρεξούσιους της Σαουδικής Αραβίας να υποχωρήσουν από τη βάση Kufil που βρίσκεται στο δρόμο προς την πόλη Marib. Ωστόσο, η βάση παραμένει μια “νεκρή ζώνη” λόγω των έντονων αεροπορικών επιθέσεων της Σαουδικής Αραβίας στην περιοχή. Σύντομα, οι δυνάμεις της Υεμένης θα αναλάβουν τον έλεγχο και θα συνεχίσουν την πορεία τους προς την πόλη Marib. Αν καταλάβουν την πόλη, ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας θα χάσει ένα ακόμα ισχυρό στρατηγικό σημείο στην κεντρική Υεμένη.

Η κλίμακα των αποτυχιών και των απωλειών του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας είναι τόσο υψηλή που τα σαουδαραβικά πολεμικά αεροσκάφη αναγκάζονται να βομβαρδίζουν στρατιωτικό εξοπλισμό και αποθήκες όπλων που εγκαταλείπονται από τους μαχητές του συνασπισμού.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι