Kατεπείγουσα αγωγή Κεραμέως με φόντο τις Πανελλήνιες (upd)

Νέα μεταπτυχιακά από τη Σχολή Ευελπίδων και το Πολυτεχνείο Κρήτης

Στην κατάθεση κατεπείγουσας αγωγής προέβη η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. Η αγωγή αφορά την 24ωρη απεργία που έχει προκυρήξει η ΑΔΕΔΥ για την αυριανή ημέρα και στόχο έχει την διασφάλιση της διαδικασίας των Πανελληνίων. Από μεριά της η ΟΛΜΕ, ζήτησε την εξαίρεση των εκπαιδευτικών από την απεργία.

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων» αναφέρει το υπουργείο. «Ενδεικτικά, εκπαιδευτικοί κάθε κλάδου και κατηγορίας που συμμετέχουν στη διαδικασία, δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς (π.χ. λεωφορεία, τρένα, πλοία) κατά τις πρωινές ώρες μετακίνησης υποψηφίων, επιτηρητών και λοιπών συντελεστών προς τα εξεταστικά κέντρα, όλοι συμβάλλουν, άμεσα ή έμμεσα, στην ομαλή διεξαγωγή μιας κρίσιμης δοκιμασίας της σχολικής ζωής, που δεν νοείται να τίθεται σε κίνδυνο», συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Απάντηση ΑΔΕΔΥ

Λόγω του υφιστάμενου κινδύνου να τιναχθεί στον αέρα η διαδικασία των εξετάσεων, η ΟΛΜΕ αιτήθηκε την εξαίρεσή της από την απεργία, αίτημα όμως το οποίο παραμένει προσώρας αναπάντητο. Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο προέβη στην κατεπείγουσα αγωγή κατά των καλούντων σε απεργία. Η αγωγή κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και έχει ως αποκλειστικό στόχο σύμφωνα με το υπουργείο, το να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021.

Το νομικό αίτημα είναι να περιοριστεί η διενέργεια της απεργίας στη μη εμπλοκή εκπαιδευτικών αλλά και άλλων επαγγελμάτων που εμπλέκονται στην διεξαγωγή των Πανελληνίων. Επίσης, να υπάρξει η δυνατότητα μετακίνησης των υποψηφίων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέχρι και τις 10 το πρωί, ώστε μαθητές, επιβλέποντες και λοιποί να έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν εγκαίρως στα πόστα που τους αναλογούν.

Η ΑΔΕΔΥ μετά την κατεπείγουσα αγωγή της Νίκης Κεραμέως για τις πανελλήνιες εξετάσεις. εξέδωσε ανακοίνωση ότι εξαιρούνται από την απεργία, οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με αυτήν, «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι