Κικίλιας: Μεώνονται, αλλά όχι ικανοποιητικά, οι εισαγωγές στις ΜΕΘ

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

«Η κάλυψη στις κλίνες ΜΕΘ μειώνεται, όχι ικανοποιητικά, αλλά μειώνεται. Παραμένει καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ της χώρας», είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών ανέρχεται στα 657 επιβεβαιωμένα κρούσματα ημερησίως πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας. Σύμφωνα με τον υπουργό, το μεγαλύτερο ιικό φορτίο εντοπίζεται σε επτά περιοχές, συγκεκριμένα στη Δυτική Αττική, στη Βοιωτία, στη Λέσβο, στην Κάλυμνο, στη Ροδόπη, στην Αργολίδα και στη Χαλικιδική. «Με την προσοχή μας να είναι στραμμένη στην Αττική», σημείωσε ο υπουργός.

Όπως επισήμανε η μέση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι πλέον τα 46 έτη.  «Εδώ και 15 μέρες, έχουμε αύξηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε ηλικιακές ομάδες από 35 έως 54 ετών.  Αυτό το στοιχείο μας προβληματίζει», είπε και επανέλαβε την ανάγκη τήρησης των κανόνων ασφαλείας. Δεν διευκρίνισε κάτι ουσιαστικό, αν δηλαδή καταγράφονται πιο βαριά περιστατικά σε αυτές τις ηλικίες απ΄ό,τι παλαιότερα ή αν απλά έχει αυξηθεί ο αριθμός των φορέων στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα και τα συμπτώματα παραμένουν ήπια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι