Κίνα και Νότια Κορέα συμφώνησαν για διάλογο

Κίνα και Νότια Κορέα συμφώνησαν για διάλογο

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γελ και ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Τσιανγκ συμφώνησαν σήμερα να ξεκινήσουν διπλωματικό διάλογο, μεταξύ άλλων και για θέμα ασφαλείας/ άμυνας.

Θα προχωρήσουν, όπως ανακοινώθηκε, στην δεύτερη φάση των συνομιλιών τους με στόχο την επίτευξη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου.

Ο Γιουν και ο Λι είχαν συνομιλίες ενόψει συνόδου κορυφής που θα έχουν με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Φούμιο Κισίντα–την πρώτη τριμερή συνάντησή τους εδώ και πολλά χρόνια.

Οι τρεις ηγέτες θα συναντηθούν στην Σεούλ με στόχο τη βελτίωση των μεταξύ τους σχέσεων. Θα συζητούν τα σχετικά ανώδυνα, όπως η κλιματική αλλαγή και το εμπόριο, αλλά η ατζέντα θα είναι αμιγώς “θετική” και δεν θα περιλάβει -επισήμως τουλάχιστον- προβλήματα όπως οι πυρηνικοί εξοπλισμοί της Βόρειας Κορέας ή τις διαφωνίες περί Ταίβάν και Νότιας Σινικής Θάλασσας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, DW

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι